internet
Nieuws

we kunnen niks meer zonder internet

We leven inmiddels in 2019, de televisies zijn al gepasseerd en bijna ieder huishouden heeft tegenwoordig 1 of meerdere tablets in huis liggen. Ja, we leven momenteel met zoveel moderne technologie dat je aansluitingen op je huis ook al voor de helft doorgeknipt kunnen worden. Een goed voorbeeld hiervan is een televisie abonnement. Dit is echt niet meer van deze tijd. Tegenwoordig heb je aan een internet abonnement meer dan genoeg. Je kan hiermee televisiekijken op verschillende apps maar je kan ook gewoon live televisiekijken op je televisie beeldscherm. Een televisieabonnement is dus echt overbodig geworden.

 

 

Internet is van groot belang

Tegenwoordig bestaan er geen huishoudens meer zonder internet (wifi) want dit is gewoon echt niet meer haalbaar. Kijk maar bijvoorbeeld naar de post, tegenwoordig krijg je alles per email opgestuurd. Daarnaast kan je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Een vriend van mij heeft een kastje die op wifi werkt en die zijn hele huis kan bedienen. Zo kan hij spraak gestuurd aangeven dat de gordijnen dicht moeten, het licht aan moet maar ook wanneer zijn koffieapparaat aan moet. Dit soort dingen is nog niet echt bekend in Nederland maar het bestaat wel.
De basis hiervoor is gewoon een hele goede internetverbinding. Bij een slecht bereik van de Wifi kom je niet heel erg ver. Kijk daarom heel erg goed wanneer je een internet abonnement afsluit hoeveel MB per seconde je huis daadwerkelijk bereikt.

 

 

Slechte verbinding

Het kan natuurlijk dat wanneer je dit leest je je afvraagt hoe goed jouw verbinding is. Hiervoor heb je verschillende gratis apps, die kunnen meten hoeveel MB er per seconde bereik je hebt. Vaak wordt dit dan ook aangegeven met de kleuren groen, oranje of rood. Bij rood is de kans gewoon erg groot dat je niet hebt gekeken naar het bereik van je provider toen je het abonnement af had gesloten. Je hebt waarschijnlijk nog een aantal maanden te gaan met dit abonnement. Het enige wat je nu dan nog zou kunnen doen is op iedere etage van je huis een wifiversterker plaatsen. Hiermee zorg je ervoor dat je snellere verbinding krijgt maar wanneer je MB op rood is gemeten zal dit alsnog niet supersnel zijn. Mensen mogen leren van hun fouten dus kijk de volgende keer wel naar wat een internet abonnement daadwerkelijk aanbied.
Met dagelijkse dingen zal je trouwens niet heel erg veel last hebben van je slechte internet bereik maar wel wanneer je iets wilt downloaden of televisie wilt kijken via het internet, dan loopt je beeld continu vast.

Laat een antwoord achter