Nieuws

Drie leuke cadeau ideeën voor een babyshower

Krijgt een vriendin of familielid van jou een baby? Dan is de kans groot dat er binnenkort ook een babyshower op de planning staat. Als de aanstaande ouders geen wensenlijstje hebben, kan het erg lastig zijn om te bedenken wat je moet geven. Als moeder van twee kinderen heb ik echter genoeg ervaring om te adviseren wat goede cadeaus zijn om te geven, zoals de sieraden van Kaya Sieraden In deze blog lees je hier meer over!

Praktische cadeaus

Zelfs als de toekomstige ouders geen cadeauwensen hebben, kun je natuurlijk altijd even inventariseren wat ze al in huis hebben en wat nog niet. Op die manier kun je goed inschatten welke praktische items ze nog nodig hebben voordat de baby op de wereld gezet wordt. Als je zelf geen ouder bent of weinig ervaring hebt met kinderen, dan is het misschien lastig om te weten wat ouders nodig hebben. In dat geval kan je dit natuurlijk altijd even om je heen vragen aan vrienden die wel al kinderen hebben. Cadeaus die vaak goed zijn, zijn draagdoeken of pyjama setjes. Ook cadeaubonnen worden vaak erg gewaardeerd, zodat ouders zelf kunnen uitkiezen wat ze leuk vinden. 

Speelgoed

Een kind kan natuurlijk nooit genoeg speelgoed hebben! Daarom is speelgoed altijd een goede optie om te geven als babyshower cadeau. Je kunt bijvoorbeeld ook speelgoed geven voor als de baby wat ouders is. Zo hebben de ouders meteen een goede voorraad speelgoed voor als het kind iets meer ontwikkeld is. Iets wat altijd erg fijn gevonden wordt door ouders, is als speelgoed ook een educatieve functie heeft. Zo kun je bijvoorbeeld speelgoed geven waarmee kinderen kunnen oefenen met vormen of cijfers. Ook kleine boekjes zijn leuk om te geven en kunnen erg leerzaam zijn voor kinderen. 

Bijzondere cadeaus

Als de toekomstige ouders goede vrienden van je zijn, is het ook leuk om een cadeau te geven dat iets meer bijzonder en persoonlijk is. Zo heb ik zelf bij de babyshowers van allebei mijn dochters een gepersonaliseerde ketting gekregen met het steentje van hun geboortemaand. Persoonlijke sieraden zoals sieraden met vingerafdruk zijn niet zo’n duur cadeau, maar wel heel speciaal om te geven. Dit is iets wat kinderen hun hele jeugd kunnen dragen. Ze kunnen ze zelfs nog groter laten maken als ze ouder worden, zodat ze er langer van kunnen genieten. Andere bijzondere cadeaus zijn bijvoorbeeld gepersonaliseerde boekjes of een zelfgemaakt rompertje. Als het nog niet bekend is of het een jongetje of meisje wordt, is het natuurlijk wel slim om het cadeau zo neutraal mogelijk te houden.

Geef een reactie